't Werfje
        dagopvang, peuterochtend,                                   naschoolse opvang en vakantieopvang 

Opvang op de boerderij

bso moestuin
bso moestuin
gemmie met kalf
gemmie met kalf
5mrt9
5mrt9


    Door kinderen opvang te bieden in een omgeving waarin zij op een vanzelfsprekende wijze in contact komen met de ruimte, de natuur en de dieren wordt een bijdrage geleverd aan hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Het voegt iets bijzonders toe aan het dagelijkse ritme van spelen, eten en slapen. Daarmee onderscheidt de agrarische kinderopvang zich wezenlijk van de reguliere opvang

    In onze groene buitenruimte zijn al veel natuurlijke uitdagingen te vinden zoals een grasheuvel, hoogteverschillen, een speelhuisje, fruitbomen, en een glijbaan. Wij gaan elke dag in ieder seizoen naar buiten, want elk weertype heeft iets bijzonders. In de tuin spelen we met de wind, stampen in de plassen, rollebollen op het gras, ervaren de sneeuw en de vrieskou, of kijken naar overvliegende vogels of insecten. Onze buitenruimte is aantrekkelijk en uitdagend voor kinderen, maar tevens veilig en overzichtelijk. Ook nemen we regelmatig een kijkje bij de paarden en veulens in de stal, en de geitjes in het weitje. Natuurlijk kun je op ons kinderdagverblijf ook dieren knuffelen en aaien of helpen bij het voeren en verzorgen. 

    Daarnaast gaan we we elk jaar onze eigen eetbare gewassen zoals aardbeien, tomaten, wortelen, radijsjes en munt kweken in onze moestuin. Kinderen helpen bij het planten van de zaadjes, het verzorgen van de planten en het oogsten van de teelt. Natuurlijk eten we deze lekker op.  Zo leren ze niet alleen waar hun voedsel vandaan komt, maar willen het ook makkelijker proeven, en leren zo de smaken kennen.

    Voortvloeiend uit de groene pedagogische visie van onze opvang vinden wij het vanzelfsprekend om buiten zoveel mogelijk naar binnen te halen. Dit doen we in de eerste plaats door veel glas toe te passen, daarnaast maken we gebruik van thematafels, waarin de seizoenen terug komen. Tevens gebruiken we regelmatig materialen uit de natuur, zoals bladeren, zand en takjes om mee te spelen en knutselen.