't Werfje
        dagopvang, peuterochtend,                                   naschoolse opvang en vakantieopvang 

Peuteropvang bij 't Werfje

Samen met andere kinderen de wereld om je heen leren kennen is iets wat niet mag ontbreken in het jonge leven van een peuter. Je mag nog niet naar school, maar wil wel heel veel ontdekken. Om andere kinderen te kunnen observeren en in een groep te leren om gaan met andere kinderen is de opvang voor halve dagen de ideale oefenplaats. 

Voor peuteropvang geldt dat je kunt kiezen voor hele en halve dagen (ochtend) opvang van minimaal 3 uur al dan niet inclusief lunch. Wij adviseren om minimaal twee ochtenden opvang per week af te nemen.

De peuteropvang is een goede voorbereiding voor de basisschool. Op een spelende manier maken de peuters kennis met het doen van taakjes, in de kring zitten, liedjes zingen, verzorging van dieren en planten of ze verleggen buiten hun grenzen.

IMG_20191004_100703
IMG_20191004_100703
samenwerken
samenwerken
IMG_20191004_101030
IMG_20191004_101030

Kinderen die op het dagverblijf zijn geplaatst draaien vanaf 2 jaar, in overleg met de ouders, mee met de peuteropvang zodat zij op een speelse manier al leren hoe het er straks aan toe gaat op de basisschool.

Om 9.00 uur opent de peutergroep. Er is veel ruimte voor peuters om met elkaar in de keuken, de bouwhoek, de huishoek. De groep start het programma in de kring met de inleiding van het thema middels een taalactiviteit, zoals een kringgesprek, het lezen van een boekje, bespreken evan en praatplaat of benoemen van  woordkaarten. Door met kinderen in gesprek te gaan over bijvoorbeeld het weer, de dieren, de boerderij, het fruit of over de kleding die ze aan hebben leren ze spelenderwijs nieuwe woorden en spreken in de groep. Hierna is het tijd voor een activiteit, vaak rondom het thema, dit kan van alles zijn.

Door beweging, fantasie, creativiteit, taal en cognitieve activiteiten af te wisselen is er aandacht voor de brede ontwikkeling van de kinderen. Een gezonde snack, een rondje over de boerderij en lekker buiten ontdekken, leren en ervaren, mogen natuurlijk niet ontbreken, dit maakt onze opvang bijzonder.  Rond 11.30 gaan de kinderen aan tafel voor een boterham, of worden al opgehaald. De peuteropvang op de boerderij bij 't Werfje is gericht op verrijking van de thuissituatie en wil peuters in de gelegenheid stellen om contact te maken met leeftijdgenootjes, dieren, ruimte en natuur.

Overweegt u om uw kind op te geven of wilt meer informatie neem gerust contact met ons op. De opvang die wij bieden valt onder de wet kinderopvang en is een vorm van kinderopvang waar ouders kinderopvangtoeslag voor aan kunnen vragen, mits zij aan gestelde voorwaarden voldoen. Hierdoor zijn de werkelijke kosten van de kinderopvang voor u een stuk lager.

De Peuteropvang  wordt aangeboden op basis van 40 weken per jaar, in de schoolvakanties is er geen peuteropvang. De prijzen worden berekend als een vast maandbedrag, door de jaarprijs voor 40 weken te delen door 12 maanden.

Wil jij ook verzekerd zijn van een plek? geef  je dan nu op via een mail naar:

kinderdagverblijftwerfje@gmail.com

met je naam, de naam van je kind(eren) en de gewenste dagen.