't Werfje
KDV, peuterochtenden en BSO

Omgeving en inrichting

Kinderdagverblijf 't Werfje is gevestigd in de Willemspolder in Oosteind, tussen Oosterhout, Raamsdonk, 's-Gravenmoer en Dongen. Middenin de natuur, maar toch dichtbij diverse uitvalswegen. Je kijkt uit over de weilanden met her en der een boerderij. In de weilanden zien we paarden, koeien en schapen, en natuurlijk boeren aan het werk op hun tractoren. In de verte zie je de kerk van Raamsdonk, en de windmolens in Oosterhout.

We zorgen ervoor dat de inrichting van onze ruimtes bijdraagt aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid bij de kinderen, door de ruimtes in te delen in verschillende speelhoeken. Kinderen kunnen zo rustig en ongestoord spelen in bv de bouwhoek, de leeshoek of de grondbox. Natuurlijk hebben de pedagogische medewerkers wel zicht over de gehele groep. 

De belangrijkste ruimte in ons kinderdagverblijf is de buitenruimte, deze sluit aan bij de landelijke omgeving. Alleen het terras is bestraat en voor de rest maken we gebruik van natuurlijke materialen gras, zand, aarde, bomen en struiken. Er is plaats voor grofmotorisch spel zoals fietsen en karren, maar ook een gedeelte voor het verkennen van grenzen zoals het glijden van de glijbaan, het rollen van de heuvel, het ervaren van verschillende ondergronden, of het bekijken van de insecten en de overvliegende vogels. Hierdoor is de tuin aantrekkelijk en uitdagend voor kinderen maar natuurlijk ook veilig en overzichtelijk. De natuurlijke buitenruimte prikkelt de fantasie van de kinderen en daagt ze uit tot ontdekken, bewegen, sociaal en gevarieerd spel. Kinderen ervaren bij ons het gevoel van vrijheid door de landelijke omgeving en de vrij te gebruiken open buitenruimte.